O Kali

Limone grm
leaf

Dobrote otoka Vis

Že od otroštva so mi bili všeč plodovi naravnih citrusov (limone, pomaranče, mandarine, grenivke, kunkvat,…) in pot po morju me je pripeljala, da sem ugledal Vis in si na koncu rekel: “To je to“.
Sčasoma sem tudi sam na Visu uredil nasad raznovrstnih dreves, ki so sicer še v razvojni fazi, tako da veliko časa preživim na otoku. V tem delu uživam in ga želim v prihodnosti nadgrajevati in izpopolnjevati.
Ko sem opazoval naravo in njene plodove, sem takoj pomislil: zakaj takih citrusov pri nas ni za dobiti? Odgovor je verjetno razdalja in male količine. Z osebno prisotnostjo na otoku ga čedalje bolj spoznavam, kakor tudi ljudi, ki tam živijo. V prihodnosti se bom potrudil še kakšno novo dobroto pripeljati na slovensko tržišče.

Z obrtno dejavnosto KALA si prizadevam, da dobrote, ki jih ni v izobilju in so vredne nakupa ter uporabe, pripeljem do vas. Menim, da je to danes ključnega pomena, da našim potrošnikom omogočim pot do teh pridelkov in izdelkov, do katerih je težko priti oz. jih v poplavi konvencionalne ponudbe skorajda ni.

Aleš Zorenč

Scroll to Top